ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ,ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΟΛΟ
Το Ξενοδοχείο μας
Τα Δωμάτια μας
Αξιοθέατα
Επικοινωνία
Σύνδεσμοι
 

 

English

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Αξιοθέατα

ΜΥΚΗΝΕΣ
Οι Μυκήνες έχουν συνδέσει το όνομα τους με το σπουδαιότερο μυθολογικό κύκλο της ελληνικής αρχαιότητας. Την εποχή της ακμής του Μυκηναϊκού κόσμου οι Μυκήνες αποτελούσαν την μητρόπολή του. Σήμερα διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα λείψανα της εντυπωσιακής ακρόπολης των Μυκηνών και η Πύλη των Λεόντων.
Τα εξαιρετικής σπουδαιότητας ευρήματα από τις Μυκήνες στεγάζονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και στο Μουσείο Ναυπλίου. Οι Μυκήνες βρίσκονται 50χλμ. από το Λουτράκι.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ
Παγκόσμια γνωστός αρχαιολογικός χώρος μέσα σε καταπράσινο τοπίο. Απέχει 29 χλμ Α από το Ναύπλιο και ανήκει στην κοινότητα Λυγουριού.

Τον αρχαιολογικό χώρο αποτελούν:

Το Θέατρο.
Στην πλαγιά του Κυνόρτιου όρους, μέσα στο λατρευτικό χώρο, σώζεται το γνωστότερο και καλύτερα διατηρημένο θέατρο της αρχαιότητας, το θαύμα της Επιδαύρου, όπως το αποκαλούσαν. Χτίστηκε, σύμφωνα με τον Παυσανία, τον 4ο αι. π.Χ. από τον αρχιτέκτονα και γλύπτη από το Άργος Πολύκλειτο το Νεότερο, άλλοι μελετητές όμως το χρονολογούν στις αρχές του 3ου αι., γεγονός που δεν μπορεί να θεωρηθεί ως έργο του Πολύκλειτου.Με κυκλική ορχήστρα, με θυμέλη και 12 κερκίδες με 34 σειρές καθισμάτων, μπορούσε να χωρέσει 6.000 θεατές.
Στους Ελληνιστικούς Χρόνους προστέθηκε η πάνω ζώνη των κερκίδων, αυξάνοντας στο διπλάσιο τη χωρητικότητα του θεάτρου. Σήμερα δεν σώζεται σχεδόν τίποτα από το κτίσμα της σκηνής με τους ιωνικούς ημικίονες, η περίφημη όμως ακουστική του θεάτρου δεν έχει χάσει την ποιότητά της.
Ο ήχος, κατακάθαρος, φτάνει ως τις ψηλότερες κερκίδες, χάρη στη θαυμάσια προσαρμογή του θεάτρου με το τοπίο (έχει χτιστεί πάνω στην πλαγιά λόφου, που λειτουργεί ως αντηχείο). Το θέατρο, «ιδιαίτερα αξιοθέατο» κατά τον Παυσανία, χρησιμοποιείται κάθε καλοκαίρι για παραστάσεις αρχαίου δράματος, οπότε και τοποθετείται μια προσωρινή σκηνή από ελαφρά υλικά, για τις ανάγκες κάθε παράστασης.

Το ιερό του Ασκληπιού.
Μέσα σε πευκοφυτεμένη πεδιάδα, πάνω από το αρχαίο λιμάνι της Επιδαύρου, αποκαλύφθηκαν ερείπια του σημαντικότερου ιερού του Ασκληπιού, του θεού της Υγείας, το οποίo έφτασε σε μεγάλη ακμή στο τέλος του 5ου και στον 4ο αι.
Στο γύρω αρχαιολογικό χώρο, με σύντομη περιδιάβαση, θα ανακαλύψει κανείς πλήθος αρχιτεκτονικών μνημείων, όπως ο ναός του Απόλλωνο Μαλεάτα, του 4ου αι. π.Χ., ακριβώς πίσω από το θέατρο, όπου οι λάτρεις του ιερού του Ασκληπιού έπρεπε να προσφέρουν την πρώτη τους θυσία. Το Γυμνάσιο θυμίζει την παλαίστρα της Ολυμπίας με τη μεγάλη εσωτερική αυλή και το περιστύλιο, όπου και χτίστηκε μικρό ωδείο, ενώ πιο πέρα υπάρχουν τα ερείπια της στοάς Κότυος και μιας μικρής παλαίστρας.

Μικρό Θέατρο.:
Αμέσως μετά την παλαίστρα αρχίζει το καθεαυτό ιερό, όπου πρέπει να προσέξετε τα υπολείμματα του κρηπιδώματος του ναού της Θέμιδος και τα θεμέλια του ναού της ʼρτεμης, το άβατον ή εγκοιμητήριο, έναν κοιτώνα όπου οι άρρωστοι περίμεναν την εμφάνιση του Ασκληπιού, και τη θόλο, το «περιφερές οίκημα» κατά τον Παυσανία και λαμπρότερο κτίσμα του ιερού, έργο του Πολύκλειτου του Νεότερου, που έχει προκαλέσει τις περισσότερες συζητήσεις σχετικά με τον προορισμό του. Ερείπια συγκροτήματος οικοδομημάτων με στοές, ρωμαϊκού λουτρού, και τα λείψανα των προπυλαίων που αποτελούσαν την επιβλητική είσοδο στο ιερό, καθώς και μέρος σταδίου του 5ου αι. δεν πρέπει να διαφύγουν της προσοχής σας. Και βέβαια, το κυριότερο κτίριο του ιερού, ο ναός του Ασκληπιού, που χτίστηκε από τον αρχιτέκτονα Θεόδοτο, πιθανόν ανάμεσα στο 380 και το 375 π.Χ. Από τον περίπτερο ναό, με τους δωρικούς κίονες, το λαμπρό χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ασκληπιού που μνημονεύει ο Παυσανίας και τον υπέροχο γλυπτό διάκοσμο στα αετώματα, σήμερα υπάρχουν μόνο τα θεμέλια, ενώ γλυπτικά μέλη από το διάκοσμό του φυλάσσονται στο μουσείο

 

Το Ξενοδοχείο μας | Τα Δωμάτια μας | Αξιοθέατα | Επικοινωνία | Σύνδεσμοι

Ξενοδοχείο Κατερίνα,Τολό, Ναύπλιο, Ελλάδα, Tηλ: +30.2752059149, +30.6977674583